Fitness wint aan populariteit, vooral in de nasleep van de wens van veel jongens en meisjes voor een gezonde levensstijl. We denken dat je rond de opgepompte jongens met een figuur bent opgevallen die zich niet schaamt om zelfs bij professionele optredens te laten zien, en hun vriendinnen met slimme vormen, alsof ze van de cover van een tijdschrift komen. Sommigen, die sportmensen zien, willen hetzelfde worden, en dit zijn normale gedachten, vooral in onze tijd, toen effectieve methoden werden uitgevonden, waaronder crossfit.

Crossfit is een reeks oefeningen die intervaltraining met hoge intensiteit, gewichtheffen, powerlifting, gymnastiek, hardlopen en andere disciplines omvat.
CrossFit bestaat voornamelijk uit aerobe oefeningen, gymnastiek en gewichtheffen. Tijdens de lessen worden constant veranderende hoge intensiteit en functionele bewegingen gebruikt. Tijdens de training wordt niet alleen fysieke kracht en spieruithoudingsvermogen gepompt, maar ook flexibiliteit, kracht, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid, evenals een verhoogd uithoudingsvermogen van de ademhaling.
Crossfit kan universele training worden genoemd, waarmee je de mogelijkheden van je lichaam kunt uitbreiden, het niet alleen mooi kunt maken, maar ook je prestaties functioneel kunt verbeteren, sterker en duurzamer kunt worden.
In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt om crossfit te gaan doen.

Crossfitter heeft een super training gym nodig

Ja, eerst moet je een geschikte sportschool vinden, die overigens niet zo gemakkelijk te vinden is, omdat ze onder het mom van een crossfit gewone krachtoefeningen kunnen aanbieden, gekruid met cardiotraining. Zorg er ook voor dat de trainers competent zijn, want met hen ga je werken.

Loopschoenen voor crossfit atleten

Omdat CrossFit een groot aantal aerobe oefeningen omvat, zul je veel moeten bewegen, waarvoor je hardloopschoenen nodig hebt. Je kunt ze in elke sportwinkel vinden, maar de kans is groot dat je een nep tegenkomt.

Je kunt professionele hardloopschoenen van Asics, Nike, Mizuno, Saucony, Brooks en vele andere merken overwegen om te trainen. Het is noodzakelijk om sneakers te kiezen voor verschillende soorten dekking. Voor de sportschool en loopband zijn bijvoorbeeld universele geschikt en voor de stad kun je sneakers voor asfalt meenemen.

Winteroutfit voor buiten CrossFit

U kunt het hele jaar door sporten. Zelfs als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, kun je altijd aërobe oefeningen op straat doen.Gelukkig zijn er in elke tuin horizontale balken en er is een school of park in de buurt waar je kunt joggen. Maar in de winter is het moeilijker, omdat in gewone sportkleding het gemakkelijk is om verkouden te worden en in de winter is het warm en ongemakkelijk.

Sportkleding moet warmte vasthouden, vocht snel afgeven en voorkomen dat uw lichaam tijdens het sporten te koud of oververhit raakt.
De set is ontworpen voor temperaturen van +15 tot -10, dus je kunt veilig rondrennen in het stadion en andere cardiotraining doen, zelfs op een ijzige dag. In tegenstelling tot gewone warme kleding, belemmert sport thermisch ondergoed de beweging niet, wat betekent dat je oefeningen zo effectief en comfortabel kunt uitvoeren als in een trainingspak. En natuurlijk wrijft het zachte, aangename lichaamsmateriaal niet over de huid, zowel tijdens cardiotraining als bij krachttraining.

Sporthorloge om je crossfit-transformatie te volgen

Elke atleet moet niet alleen de oefentijd, de intervallen ertussen, maar ook de indicatoren van het lichaam, bijvoorbeeld pols, calorieverbruik, in de gaten houden. Uiteraard zijn gewone horloges hiervoor niet geschikt.

We raden u ten zeerste aan een duurzaam, schokbestendig horloge te kiezen. Het is wenselijk dat het horloge ook een hartslagmeter heeft. Kies apparaten met volledige sportfunctionaliteit en hoge autonomie. Sommige modellen kunnen tot een maand autonoom werken en met gps aan – tot meerdere dagen. In het horloge kunnen ongeveer 80 sporten zijn, verbinding maken met een computer en een telefoon, waarbij de hartslag, snelheid, hoogte, zwemstijl, rusttijd en alle vereiste parameters worden gevolgd. Dat wil zeggen, dit is een van de beste opties voor een atleet die zijn trainingen volgt. Trouwens, er zijn toepassingen voor horloges die alle trainingen volgen, het mogelijk maken om met een personal trainer te werken en volgens een vooraf geselecteerd trainingsprogramma.

Accessoires voor trekstangen

Er zijn veel krachtoefeningen in CrossFit – dezelfde worden gebruikt voor training in bodybuilding. En aangezien er krachtoefeningen zijn, heb je ook accessoires nodig die het trainingscomfort verhogen en veilig maken.

Bijvoorbeeld handschoenen. Merk op dat alle professionele atleten handschoenen dragen voor het uitvoeren van krachtoefeningen, bijvoorbeeld voor het opheffen van de halter, halters en voor het optrekken aan de horizontale balk. Handschoenen dienen niet alleen om de huid van de handen te beschermen, die na verschillende benaderingen met een halter zonder uitrusting de vorm aanneemt van een Marslandschap, maar biedt ook veiligheid door te voorkomen dat zware voorwerpen naar buiten glijden.

Written by