Deadlift maakt deel uit van de basisset van oefeningen: bankdrukken, hurken en de deadlift zelf. Ja, deze oefening is niet eenvoudig, dit moet onder begeleiding van een coach. Maar complexiteit mag geen reden worden om deze oefening te negeren, en hiervoor hebben we 7 gewichtige argumenten.

1. Deadlift-spieren werkten

Deadlift pompt meerdere spiergroepen tegelijkertijd, daarom voel je zo ’n spanning tijdens het naderen. Deadlift is veel effectiever dan welke isolerende oefening dan ook. Bovendien, wanneer u deze oefening uitvoert, wordt u gedwongen het hele lichaam te stabiliseren, waardoor het lichaam statisch wordt en het geheel pompt. Deadlift versnelt de stofwisseling, wat helpt om af te vallen – dit is nog een goede reden om met deze oefening te beginnen.

2. Sumo deadlift ontwikkelt kracht

Studies hebben aangetoond dat deze oefening een enorme toename in kracht geeft, waardoor je snel spierweefsel kunt opbouwen, vooral bij degenen die net beginnen met trainen. Omdat spieren door het hele lichaam zijn betrokken tijdens de oefening, helpt dit gewrichten te beschermen tegen onnodige stress. Met tractie kunt u het hele lichaam gelijkmatig pompen, het uithoudingsvermogen vergroten.

3. Dumbbell deadlift helpt de houding te verbeteren

Een sterke rug is de sleutel tot gezondheid. Een sterk spierframe laat de wervelkolom niet buigen – zoals je weet, is het de kromming die vaak hoofdpijn en gevoelloosheid van de ledematen veroorzaakt. Om de pull goed uit te voeren, niet om je rug te verwonden, maar om hem te pompen, moet je de techniek volgen en je rug recht houden. Hunching is ten strengste verboden, omdat dit de zekerste weg naar letsel is. Nadat u begint met tractie, zult u merken dat u bent gestopt met kromtrekken, onaangename spanning en ongemak zullen achterin verdwijnen. Deze oefening is vooral handig voor diegenen die veel tijd achter een computer doorbrengen en een zittende levensstijl leiden.

Deadlift geeft energie in het dagelijks leven

Deze oefening wordt zelden gedaan door “strandmensen” – jongens die als hun doel een mooi lichaam zien, in plaats van kracht en functionaliteit. Deadlifts zullen je niet alleen visueeler maken, maar ook fysiek ontwikkelen. Een man wordt gedurende zijn hele leven gedwongen om met lasten om te gaan, of het nu gaat om werk, bouw of het schoonmaken van de tuin. Regelmatige training elimineert alle gezondheidsrisico’s. Met andere woorden, deze oefening bereidt je voor op het dagelijks leven. Je zult niet bang zijn voor zware dingen of het feit dat je een dronken vriend naar huis moet dragen.

5. Deadlift voorkomt blessures

Professor, fysiotherapeut Nicholas Likameli voerde een reeks onderzoeken uit en zei het volgende: “Deadlift vereist volledige controle van de buik, heupen en bekken, wat van het grootste belang is bij de behandeling en preventie van lage rugpijn.”
Tractie heeft betrekking op de rugspieren, hamstrings, billen, ruitvormige spieren, en deze combinatie sluit uit dat de hele belasting op één spiergroep valt, waardoor het risico op blessures wordt verkleind. De oorzaak van de blessure kan de verkeerde techniek zijn, het overgewicht dat je aan de weg hing, dus om te beginnen is het het beste om te trainen met de lege balk en onder toezicht van een trainer om de techniek uit te werken en dan verder te gaan tegen zware lasten.

Een van de voordelen van deadlifts is dat het tijd bespaart

Deadlift is niet alleen uiterst effectief, maar kan ook kostbare tijd besparen. Deadlift omvat meerdere spiergroepen tegelijk en daarna is het niet nodig om isolerende oefeningen te doen. Als je deadlift negeert, zul je verschillende isolatieoefeningen moeten doen, maar toch zul je niet het effect kunnen bereiken dat deze basisoefening geeft.

7. Deadlift integreert gemakkelijk in elke training

Als je denkt dat je een bar nodig hebt voor deze oefening, hebben we haast om je te plezieren – dit is niet zo. Deadlift is een van de belangrijkste oefeningen in de wereld van sport en fitness, dus zelfs beginners kunnen er hun toevlucht toe nemen. Ongeacht leeftijd of ervaring, het is nooit te laat om deze moeilijke maar uiterst nuttige oefening te beginnen. Als je massa wilt winnen – trek, je wilt kracht en uithoudingsvermogen krijgen – doe dan een deadlift.

Maar alles is echt, zelfs niet afhankelijk van financiele mogelijkheden, het belangrijkste is een groot verlangen en wilskracht.
Circulaire workouts voor meisjes in de sportschool.
Gewerkt door een speciale oefening.
Hoeveel tijd kun je oppompen.

Written by